I skyggen

Af Simon Häggström

Udgivelsesdato: 28-02-2023

I Ferentari i Sektor 5 arbejder 18-årige Loredana hårdt for at skaffe penge til sin familie. Men livet som prostitueret i Bukarests slumkvarter er hårdt, og da hun bliver lovet et liv i luksus i Sverige, griber hun chancen med det samme.

Sygeplejersken Lina bliver mistænksom, da hun møder en voldsramt kvinde fra Rumænien. Et par uger tidligere havde hun en patient med lignende skader, og begge kvinder har samme iøjnefaldende tatovering. Hvad er der sket med dem? Sandheden viser sig at være langt værre, end Lina kunne have forestillet sig.

Rundt omkring i Stockholm er der lejlighedsbordeller drevet af mænd, der køber og sælger kvinder som handelsvarer. Markus Lundström og Natalia Volotkova hos menneskesmuglingsgruppen er på sporet af et af disse netværk. Men de går i stå, og Natalia beslutter sig for at tage sagen i egen hånd - en beslutning, der viser sig at være lige så dødbringende, som den er effektiv.

I skyggen er en realistisk skildring af det, der sker lige foran os, men som de færreste ser. Dette er den anden enkeltstående del i serien om menneskesmuglingsgruppen.

SIMON HÄGGSTRÖM er en svensk forfatter og politiinspektør og har igennem 11 år specialiseret sig i prostitution og menneskehandel. Han arbejder som city-betjent i Stockholm og har skrevet to meget omtalte fagbøger, Skuggans lag (2016) og Nattstad (2017). Han debuterede med romanen Udnyttet i 2019, som er første del af serien om menneskehandelsgruppen.

 

+ Læs mere