Kommende

DKSKO24200XX_Cover McFarlane 2

Et Splitsekund

Af Mhairi McFarlane

 

To bedste venner.

En misset chance.

En aften der ændrer alt.

En historie om kærlighed, venskab og hemmeligheder.

 

Den om Eve!

 

Eve, Justin, Susie og Ed har været venner lige siden teenageårene. Nu, hvor de er i 30'erne, er deres forhold tættere end nogensinde, de obligatoriske pub-aftener om torsdagen er hellige, og Eve er stadig hemmeligt forelsket i Ed. Hun burde måske være kommet videre med sit liv, men hun kan ikke lade være med at tænke på det, der kunne have været. Og hun ved, at Ed også stadig tænker på det.

 

Men så, på et splitsekund, ændrer deres liv sig for altid. Efterdønningerne vender op og ned på Eves tilværelse. Da nogle overraskende hemmeligheder kommer frem, begynder hun at spekulere på, om hun egentlig kendte sine venner så godt, som hun troede. Da en person fra fortiden dukker op i hendes liv igen, tager Eves fremtid en overraskende ny retning.

 

Udkommer d. 17. august 2021

 

 

 

Skoven er vores

Skoven er vores

Af Lotte og Søren Hammer

 

Efterår 1943

Pripjatsumpene, et område i Ukraine og Hviderusland, der i 1943 var over tre gange så stort som Danmark.

I sumpene opererer mange forskellige partisangrupper, der bekæmper tyskerne og ikke mindst hinanden. Mange af disse grupper er særdeles veludrustede, talstærke og slagkraftige. I realiteten behersker tyskerne kun de større byer i området, resten er partisanland.

 

Kassandra og pigen Aneta, Peter, Alexander og Debora ankommer til den jødiske partisanbevægelse Rudina-mat, hvor deres kusine Gracja Staski er med i ledelsen. Gracja, der er blevet stalinist, styrer lejren med hård hånd. Hun forlanger hårdt arbejde af alle, for at de ikke skal sulte den kommende vinter.

 

Lejren overfaldes af en deling tyske soldater, og mange indbyggere dør. Kassandra beslutter sig for, at hun vil tilbage til Danmark for at føde sit barn i relativ sikkerhed. Kort efter fødslen påbegynder Peter, Kassandra og Aneta en farefuld rejse, som bringer dem forbi Sverige og England, inden de går ombord på en ishavskonvoy for at vende tilbage til krigszonen og kampen mod nazisterne.

 

Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.

 

Udkommer d. 24. august 2021

 

 

 

Postkort_Robotham

Postkort fra Berlin

Af Mandy Robotham

 

Berlin 1938

Det er højsommer, og Tyskland er på randen af krig. Da den nyuddannede journalist Georgie Young sendes til Berlin sammen med en anden londoner, Max, ved hun, at de træder direkte ind i begivenhedernes centrum.

De ankommer til en by indhyllet i røde flag og vrimlende med nazister, og Georgie føler sig som en hjælpeløs tilskuer til, at uskyldige mennesker bliver fjernet fra deres hjem. Mens den spændte stemning stiger, indser hun, at hun og Max er nødt til at handle - også selvom det kan betyde, at de sætter deres egne liv på spil.

 

Efterhånden som hun får trængt ned under overfladen, begynder Georgie at afdække den modbydelige sandhed om Hitlers Tyskland - og de to journalister bliver trukket ind i en verden, der er endnu mere dyster, end Georgie nogensinde kunne have forestillet sig.

 

Mandy Robotham har betragtet sig selv som forfatterspire, lige siden hun var 9, men journalistik kom i vejen og efterfølgende blev hun mor. Hun er tidligere jordemoder og skriver om fødsler, død, kærlighed og alt derimellem. Hun er cand.mag. i Creative Writing fra Oxford Brookes University. Postkort fra Berlin er hendes tredje roman, men den første på dansk.

 

Udkommer d. 31. august 2021

 

 

 

Giftmagersken af Sarah Penner

Giftmagersken

Af Sarah Penner

 

En kvindelig apoteker sælger i al hemmelighed gifte for at befri kvinder fra de mænd, der har gjort dem ondt - og det bringer tre liv på en farlig kollisionskurs på tværs af århundreder.

Regel #1: Giften må aldrig bruges til at skade en anden kvinde.

Regel #2: Navnet på mordersken og hendes offer skal nedskrives i apotekerens register.

 

En kold februarnat i 1791 venter Nella i sit skjulte apotek bagerst i en mørk Londongyde på sin seneste kunde. Nella var engang en respekteret helbreder, men bruger nu sine evner i en mørkere sags tjeneste - hun sælger velcamouflerede gifte til desperate kvinder, der er villige til at begå mord for at slippe af med mændene i deres liv. Men da hendes nye kunde viser sig at være en fremmelig 12-årig ved navn Eliza Fanning, sætter et uventet venskab gang i en serie af begivenheder, der bringer Nellas verden i fare og truer med at afsløre de mange kvinder, hvis navne står opført i hendes register.

 

I nutidens London møder vi Caroline Parcewell, som engang drømte om at kunne leve af sin interesse for historie. På grund af sin mands utroskab er hun nu alene og ulykkelig på den rejse , som skulle have været en fejring af deres 10-års bryllupsdag. Da hun finder en gammel apotekerflaske ved Themsen, bliver hun draget til at undersøge dens oprindelse. Snart viser det sig, at hun har fundet en forbindelse til de uopklarede 'apotekermord,' som hærgede London for over to århundreder siden. Da Caroline graver dybere, kolliderer hendes liv med Nellas og Elizas, for historien tager en chokerende drejning - og ikke alle overlever.

Udkommer d. 14. september 2021