Kommende

Familie for begyndere

Familie for begyndere

Af Sarah Morgan

 

Flora Donovan udlever sin drøm som blomsterhandler i New York, men hun gemmer på en hemmelighed bag sin sprudlende optimisme: Flora er ensom.

 

Hun mistede sine forældre som barn og har altid haft fornemmelsen af ikke at høre til nogen steder... lige indtil hun møder Jack Parker. Han er den første mand, der ser hende rigtigt, og det ændrer hele hendes liv. Floras hjerte bløder for Izzy, men hun vil gøre alt for at få forholdet til Jack til at fungere. Som sommeren skrider frem, må Flora rykke sine egne grænser for at opdage sider af sig selv, hun ikke anede eksisterede, og for at finde den familie, hun altid har længtes efter.

 

 

Teenageren Izzy Parker er tæt på at gå i opløsning. Siden hendes mor døde for et år siden, er det eneste, der gør hende tryg, at tage sig af sin far og lillesøster. Hendes værste mareridt går i opfyldelse, da hun finder ud af, at hendes far har fundet en ny kæreste - det sidste, Izzy ønsker i sit liv, er en person, der tror, hun kan erstatte hendes mor. Så inviterer hendes far Flora med på deres sommerferie.

 

 

Udkommer d. 23. april 2021

 

 

 

DKSKO42421004

Rosenkoden

Af Kate Quinn

 

1940

 

Alt imens England gør klar til at kæmpe mod nazisterne, siger tre meget forskellige kvinder ja til en opfordring om at tage til den mystiske landejendom Bletchley Park, hvor nationens skarpeste hjerner optrænes til at bryde tyske militærkoder.

den livfulde debutant Osla er pigen, der har det hele - skønhed, rigdom og den flotte prins Philip af Grækenlands opmærksomhed - men hun higer efter at bevise, at hun kan andet end at begå sig på de bonede gulve. Hun bruger sit flydende tyske til at blive oversætter af fjendens afkodede hemmeligheder.

Hovmodige, selvhjulpne Mab, produktet af fattigdommen i Londons East End, betjener de legendariske kodebrydningsmaskiner, mens hun skjuler gamle sår og er på udkig efter en ægtemand, der kan avancere hende i de sociale kredse.

Såvel Osla som Mab ser hurtigt potentialet i landsbyens kuede pebermø Beth, hvis generthed dækker over et uovertruffent talent for mønstre, og snart breder Beth sine vinger ud som en af Bletchley Parks få, kvindelige kryptoanalytikere. Men krig, tab og det ekstreme hemmelighedskræmmeri kommer mellem de tre.

 

1947

 

Mens det kongelige bryllup mellem prinsesse Elizabeth og prins Philip sætter hele efterkrigstidens England på den anden ende, bliver de tre tidligere venner, nu fjender, genforenet af et mystisk, kodet brev - og nøglen til det ligger begravet i det gamle bedrag, der ødelagde deres venskab og spærrede den ene af dem inde på en sindssygeanstalt. En mystisk forræder er trådt frem af skyggerne fra deres fortid på Bletchley Park, og nu må Osla, Mab og Beth genoplive deres gamle alliance og knække en sidste kode sammen.

Men for hvert kronblad, de fjerner fra rosenkoden, kommer faren - og deres virkelig fjende - tættere på...

 

 

Udkommer d. 10. maj 2021

 

 

 

Sobibór

Sobibór

Af Lotte og Søren Hammer

 

Sommeren 1942

 

Hartvig Voss, Peters kammerat fra SS-skolen Bad Tölz, er på rekreation i Danmark. Han har deltaget i en ensatzkommando på østfronten, hvor han har været med til at myrde titusindvis af jøder, hvilket hans nerver ikke kunne holde til. Efter sin rekreation får Hartvig nyt job som revisor ved udryddelseslejren Sobibór i Polen. Regnskaberne for lejren viser, at der forsvinder en masse guld, der ellers skulle sendes til Berlin. Hartvig installerer sig i en villa udenfor lejren med to hjælpesoldater. En dag bringer en af disse soldater, helt usædvanligt, en lille pige med hjem, som han har fundet på jernbaneområdet.

 

Kassandra, Alexander og Debora ankommer til Sobibór og bliver straks sendt til gaskammeret. Men Hartvig genkender Kassandra, som han har mødt i Warszawa, og i sin ærepligt over for Peter hjælper han de tre.

Alexander bliver en del af lejrens skovkommando, Debora skal passe gæs, og Kassandra kommer i huset hos Hartvig, hvor hun skal lave mad og passe den lille pige. Ingen af delene har hun de fjerneste forudsætninger for.

Et særpræget forhold udvikler sig mellem Kassandra og Hartvig. Samtidig prøver Alexander og Debora at overleve lejren, hvor livet er benhårdt på grund af sult og sadistiske lejrvagter.

De to søskende kommer længere og længere væk fra hinanden. Kassandra ignorerer dødslejren, så meget hun kan. Uundgåeligt er der et pågør på vej.

 

Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner om politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og Fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.

 

 

Udkommer d. 18. maj 2021

 

 

 

TILLY OG DE FORSVUNDNE EVENTYR af Anna James

Tilly og de forsvundne eventyr

Af Anna James

 

Tilly Pages er bogvandrer: Hun kan rejse ind i de bøger, hun læser og endda tale med de personer, som hun møder. Men Tillys utrolige evner kommer på deres hidtil hårdeste prøve, da de uregerlige eventyr flyder over af magi og skaber ravage i den virkelige verden.

 

Under et julebesøg i Paris rejser Tilly og hendes bedste ven Oskar modigt ind i eventyrenes land, hvor de opdager, at kendte personer er faret vild, historier bliver blandet sammen, og hvor mystiske plothuller åbner sig uden varsel. Kan Tilly opklare hvem - eller hvad - der står bag det eventyrlige kaos, så alle kan leve lykkeligt til deres dages ende?

 

Et magisk eventyr med næring til fantasien. Skabt af en talentfuld forfatter til at nyde i et lunt sofahjørne mens vinden rusker udenfor.

 

Anna James er forfatter og journalist, og hun bor i London. Anna har arbejdet som Book News Editor ved The Booksellers magazine og som litterær redaktør ved Elle UK. Hun har skrevet for The Pool, The LA Times, The Financial Times og The Independent, og hun har en YouTube-kanal for bogelskere, som hedder A Case For Books. Herudover har hun været med til at grundlægge YA Salon i London. Første bog i serien om Tilly - Tilly og bogvandrerne - udkom på HarperCollins i 2020.

 

 

Udkommer d. 8. juni 2021