Kommende

Renoveringsprojektet

Renoveringsprojektet

Af Eli Åhman Owetz

 

Om venskab, landsbyfællesskab og den lille mands kamp

 

Susanne har afsluttet sit ægteskab med Erik og sit arbejde hos arkitektfirmaet i Stockholm. En freelanceopgave i sommerskønne Roslagen giver hende muligheden for at starte på en frisk, men det viser sig snart at være mere kompliceret end hun havde forestillet sig.

 

Det lyder som en arkitekts drømmeopgave at lave en gammel skofabrik om til et luksuriøst konferencecenter. Susanne flytter ind i lejligheden ovenpå den affolkede landsby Grävinges nedlagte Konsumbutik. Men så afslører arbejdsgiveren, at det er en del af planen at rive alle husene langs Fabriksgaden ned, og at det så vidt muligt skal holdes hemmeligt for de lejere, som bor der. En af dem er Ingegerd, der har boet i Grävinge hele sit liv, og som byder Susanne på kaffe, kage og skarpe iagttagelser. En anden er viceværten Conny, der er femten år yngre end Susanne, men som får hende til at grine mere end hun har gjort i meget, meget lang tid.

 

Jo mere Susanne lærer sine nye naboer at kende, jo mere umulig synes opgaven. Hun har desperat brug for jobbet, men hvordan kan hun forråde sine nye venner?

 

Udkommer d. 5. april 2022

 

 

 

Kvinden bag muren

Pigen bag muren

Af Mandy Robotham

 

En opdelt by. To adskilte søstre. Ét umuligt valg.

 

Da Berlinmuren bliver rejst, befinder Karin sig i den forkerte del af byen. Fra den ene dag til den anden fanges hun under sovjetstyret i det uforsonlige Østberlin, adskilt fra sin tvillingesøster, Jutta.

 

På hver sin side af muren lever Karin og Jutta parallelle liv i årevis, men Karin finder støtte hos Otto: den mand, der indgyder hende håb midt i det brutale Østtyske regime.

 

Da Jutta finder en hemmelig adgang gennem muren, bliver tvillingerne genforenet. Men Stasi er allestedsnærværende, og snart står Karin over for et umuligt valg: at flygte fra Østberlin for at være sammen med sin søster, eller at ofre alt for at følge sit hjerte.

 

Udkommer d. 12. april 2022

 

 

 

Lær din hund at tale

Lær din hund at tale

Af Christina Hunger

 

Den banebrydende historie om Stella, verdens første talende hund

 

16 millioner hits på Google og 3 millioner visninger på YouTube.

 

Da tale-sprog-patolog Christina Hunger kom hjem med sin hvalp, Stella, for første gang, gik der ikke lang tid før hun fandt forbindelser mellem sit job og sit nye kæledyr. Om dagen arbejdede hun med småbørn med betydelige forsinkelser i sprogudviklingen, og hun brugte Augmentative and Alternative Communication (AAC)-enheder til at hjælpe dem med at kommunikere.

 

Om natten overvejede hun: Hvis hunde kan forstå ord, vi siger til dem, burde de så ikke også kunne sige ord til os? Kan hunde bruge AAC til at kommunikere med mennesker?

 

Christina besluttede sig for at afprøve sin teori på Stella og begyndte at bruge en knap programmeret med hendes stemme til at sige ordet "udenfor" hver gang hun tog Stella ud af huset. Et par år senere har Stella nu mere end 30 ord-knapper, og hun bruger dem dagligt enten individuelt eller sammen til at skabe næsten fuldstændige sætninger.

 

Lær din hund at tale er dels en erindringsbog, dels en guidebog. Den beskriver Christina og Stellas rejse sammen og afslører de teknikker, Christina brugte til at lære Stella at tale - opdelt i enkle niveauer og handlingsrettede trin, som enhver hundeejer kan bruge til at lære at kommunikere med deres kæledyr.

 

Udkommer d. 3. maj 2022

 

 

 

Sommerens eventyr

Sommerens eventyr

Af Sarah Morgan

 

Endnu en medrivende sommerromance

Kathleen er 80 år gammel. Efter at hun er løvet ind i en ubuden gæst derhjemme, vil hendes datter have hende til at flytte på plejehjem. Men det skal Kathleen ikke nyde noget af. Det, hun længes efter - det, hun virkelig mangler - er eventyr.

 

Liza er ved at drukne i familielivets hverdagsstress. Det sidste, hun har brug for, er en mor, der suser afsted på en vild ferie, som får Liza til at længes efter en sommer helt for sig selv.

 

Marta står midt i en kvartlivs-krise. Uden job, kærlighed eller inspiration kan hun ikke få sit liv til at give mening. Men hun ved trods alt, at noget må ske. Martha ser Kathleens annonce efter en chauffør og ledsager til en uforglemmelig køretur tværs over USA, og hun beslutter, at dette job kan være svaret på hendes bønner. Hun er ikke verdensmester i at køre bil, men alt er vel bedre end at bo sammen med sine forældre? Og at rejse med en fremmed? Ikke noget problem. Hvor meget bøvl kan en 80-årig også give?

 

Da kvinderne begiver sig ud på deres livs rejse, opdager de alle tre, at det aldrig er for sent at tage på eventyr.

 

Udkommer d. 3. maj 2022

 

 

 

Sommergæsten

Sommergæsten

Af Anna Sundbeck Klav

 

Varm og charmerende fortælling om sorg, kærlighed, venskab og hemmeligheder.

Agnete er lige blevet enke, og hendes hus i Mölle føles med et alt for stort. Derfor beslutter hun at udleje et værelse for at polstre husholdningskassen.

 

Henning fortalte hende før sin død, at han havde en datter født uden for ægteskabet, og den viden gnaver i hende. Desuden skal hun også have besluttet, hvad hun skal gøre med hans aske, som hun har gemt under sengen.

 

Danske Sophie er vokset op hos sin rockstjernemor, og da hun får at vide, hendes far er død, rejser hun til Mölle. En pludselig indskydelse får hende til at leje Agnetes værelse, og sommeren forvandles til et svimlende eventyr - indrammet af sorg og lykke, rødvin og jordbærsaft, kærlighed og skuffelse. Men også af et stærkt, nyt venskab, som ingen af de to kvinder havde forventet.

 

Anna Sundbeck Klav skriver feelgood-romaner med hjerte og hjerne. Hendes historier er fulde af frygtløse heltinder, der ikke er bange for at begive sig ud på eventyr og konfrontere det, de bliver præsenteret for. Mange af disse kvinder befinder sig på et kritisk sted i livet og har brug for luftforandring. Typisk ender de med at finde uventet romantik på deres vej.

 

Udkommer d. 1. juni 2022

 

 

 

Natten søvnen døden stjernene

Natten. Søvnen. Døden. Stjernerne.

Af Joyce Carol Oates

 

Joyce Carol Oates er ikke uden grund, hvert år i spil til Nobelprisen i litteratur

I denne roman af en af verdens mest populære og betydningsfulde forfattere bliver familiebåndene sat godt og grundigt på prøve i kølvandet på en stor tragedie, og vi får indblik i samfundets dystre sider.

 

Natten. Søvnen. Døden. Stjernerne. er en gribende skildring af det moderne Amerika set gennem en familietragedies prisme: Da en magtfuld forælder dør, reagerer hvert af hans børn på overraskende og uventede måder og hans sørgende enke på den mest overraskende måde af alle.

 

Joyce Carol Oates' seneste roman er barsk og skarpsindig og en intens udforskning af raceproblematikker, psykologisk traume, klassekamp, sorg og i sidste ende heling.

 

Udkommer d. 1. juli 2022