Postkort fra Berlin

Af Mandy Robotham

Udgivelsesdato: 31-08-2021

Berlin 1938.

Det er højsommer, og Tyskland er på randen af krig. Da den nyuddannede journalist Georgie Young sendes til Berlin sammen med en anden londoner, Max, ved hun, at de træder direkte ind i begivenhedernes centrum.
De ankommer til en by indhyllet i røde flag og vrimlende med nazister, og Georgie føler sig som en hjælpeløs tilskuer til, at uskyldige mennesker bliver fjernet fra deres hjem. Verden uden for Tyskland tager ikke journalisternes opråb alvorligt, og nazisterne kigger dem over skulderen.

Ved hjælp af kreativitet og ironi bliver Georgies uskyldigt udseende artikelserie ’Postkort fra Berlin’ hendes måde at formidle de ubehagelige begivenheder til publikummet i Storbritannien på – og for næsen af nazisterne. Mens den spændte stemning i Berlin stiger, indser Georgie, at hun og Max er nødt til at handle – også selvom det kan betyde, at de sætter deres egne liv på spil.


Efterhånden som hun trænger længere ned under overfladen, begynder Georgie at afdække den modbydelige sandhed om Hitlers Tyskland, og de to journalister bliver trukket ind i en verden, der er endnu mere dyster, end Georgie nogen sinde kunne have forestillet sig.


Mandy Robotham har betragtet sig selv som forfatterspire, lige siden hun var 9, men journalistik kom i vejen og efterfølgende blev hun mor. Hun er nu tidligere jordemoder og skriver om fødsler, død, kærlighed og alt derimellem. Hun er cand.mag. i Creative Writing fra Oxford Brookes University. Postkort fra Berlin er hendes tredje roman, men den første på dansk.

+ Læs mere