Samleren

Af Daniel Silva

Udgivelsesdato: 14-03-2024

Jagten på forsvundet Vermeer-maleri bringer Gabriel Allon til Danmark

Efter mordet på en sydafrikansk skibsmagnat kommer Kunstpolitiet på sporet af et stjålet maleri. Og selvfølgelig får de brug den legendariske spion og kunstrestaurator, Gabriel Allon, til at løse opgaven.

Maleriet er Koncerten af Johannes Vermeer, ét ud af 13 kunstværker stjålet fra Bostons Isabella Stewart Gardner Museum i 1990. Gabriel Allon slår sig sammen med den danske hacker og mestertyv Ingrid Johansen og opdager, at maleriet har skiftet hænder som en del af en ulovlig forretningsaftale til flere milliarder kroner.

Det forsvundne mesterværk er omdrejningspunktet i en sammensværgelse, der, hvis den lykkes, kan sende verden ud i en konflikt af apokalyptiske proportioner. For at forpurre planen må Gabriel foretage sit eget dristige røveri, men træder han forkert, hænger millioner af liv i en tynd tråd.

DANIEL SILVA har vundet en lang række priser og ligget på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste i mange år. Han er bedst kendt for sin mangeårige serie af spændingsromaner med mesterspionen og kunstkonservatoren Gabriel Allon. Silvas forfatterskab høster stor anerkendelse rundt om i verden, og bøgerne er oversat til mere end 30 forskellige sprog.

***

Om Portræt af en ukendt kvinde
?????
”Imponerende plot og en pragtfuld dialog.”
– Jyllands-Posten
+ Læs mere