Fønikskronen

Af Kate Quinn & Janie Chang

Udgivelsesdato: 26-03-2024

”Kate Quinns velresearchede historiske romaner er så medrivende, at man ikke kan slippe dem.”
JULIA LAHME

SAN FRANCISCO, 1906
. I en by, der vrimler med nyslåede millionærer og intrigante opkomlinge, håber to meget forskellige kvinder på at ændre deres skæbner: Sopranen Gemma, hvis karriere og selvtillid hænger i en tynd tråd, og Suling, datteren af en vaskeriejer i Chinatown, der forsøger at slippe ud af et arrangeret ægteskab.

Deres veje krydses, da de begge havner i kredsen omkring Henry Thornton, en charmerende jernbanemagnat, hvis ekstraordinære samling af kinesiske antikviteter omfatter en yderst sjælden og smuk fønikskrone.

Et ødelæggende jordskælv flår byen fra hinanden og vender op og ned på alting. Thornton forsvinder og efterlader sig et mysterium, der er større, end nogen kunne have forestillet sig. Et mysterium, som måske lader sig løse, da Fønikskronen dukker op igen fem år senere ved et overdådigt kostumebal i Paris.

KATE QUINN er en amerikansk forfatter, der har skrevet en lang række historiske romaner. I 2018 udgav hun bestselleren Kodenavn Alice baseret på en sand historie om kvindelige spioner under Første Verdenskrig, som også var hendes første roman på dansk.

JANIE CHANG er en canadisk forfatter – født i Taiwan – som tidligere har udgivet den anmelderroste Dragon Springs Road. Fønikskronen er Changs debut på dansk.
+ Læs mere