Cellisten

Af Daniel Silva

Udgivelsesdato: 01-03-2023

Viktor Orlov har altid vidst, at døden lurede lige om hjørnet. Engang var han Ruslands rigeste mand. Nu lever han eksil i London. Hans eksklusive villa er en af byens bedst beskyttede private ejendomme, men en regnfuld sommeraften lykkes det alligevel Ruslands hævngerrige præsident at krydse Orlovs navn af på sin sorte liste.

Men Gabriel Allon, som skylder Viktor Orlov sit liv, er på sagen. Hans desperate jagt efter sandheden fører ham fra London til Genève, hvor en privat efterretningstjeneste kontrolleret af den russiske præsidents barndomsven, gør brug af beskidte tricks fra KGB-tiden til at underminere Vesten indefra. 

Haydn Group, som tjenesten kaldes, planlægger en ubeskrivelig voldshandling, der vil forårsage kaos i et allerede splittet USA og sætte Rusland på den globale trone. Kun Allon kan stoppe det, men han får brug for hjælp fra en ung, genial kvinde.

 

Daniel Silva har vundet en lang række priser og ligget på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste i mange år. Han er bedst kendt for sin mangeårige serie af spændingsromaner med mesterspionen og kunstkonservatoren Gabriel Allon. Silvas forfatterskab høster stor anerkendelse rundt om i verden, og bøgerne er oversat til mere end 30 forskellige sprog. Han bor i Florida med sin kone, tv-journalisten Jamie Gangel, og deres tvillinger, Lily og Nicholas.

 

[5 stjerner]
"Silva har skrevet en facinerende, men samtidig skræmmende historie. Hvidvask af russiske penge, stormløb på den amerikanske kongres og covid-19 er hovedingredienserne i amerikanske Daniel Silvas politiske spændingsroman."
- Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

+ Læs mere