Udnyttet

Af Simon Häggström

Udgivelsesdato: 04-10-2022

BRUTAL HÆVN I STOCKHOLMS UNDERVERDEN
 
Jennifer og Malvina er løbet væk fra deres behandlingshjem. De sover på en madras i en garage og snyder sig til penge fra sexkunder. Molly møder en fyr gennem en dating-app, og de indleder et forhold. Hun bliver forelsket, men efter kun et par uger inviterer han andre mænd med til deres møder.
 
Markus Lundström og Natalia Volotkova arbejder i menneskehandelsgruppen i Stockholm og møder både bagmænd og sexkunder. De bliver opmærksomme på en gruppe mænd, der udnytter unge piger og sætter en operation i gang for at stoppe dem. Men sporene er få, og politiet bliver mere og mere desperate. Kan de lade en sexkunde infiltrere de hemmelige møder på vegne af politiet?
 
Udnyttet er en realistisk fremstilling af samfundets mørke sider, som vi ofte vælger at vende det blinde øje til. Men det er også en historie om menneskets evne til at overleve under de mest ekstreme forhold.
 
SIMON HÄGGSTRÖM er en svensk forfatter og politiinspektør og har igennem 11 år specialiseret sig i prostitution og menneskehandel. Han arbejder som city-betjent i Stockholm og har skrevet to meget omtalte fagbøger, Skuggans lag (2016) og Nattstad (2017). Udnyttet er hans romandebut og første del i en ny krimiserie.
 
Uddrag fra romanen:
 
Er jeg parat til at lade alt, jeg har, forsvinde,eller vil jeg dø?
Det var nemlig sådan, jeg så på det. Jeg vidste, at hvis jeg gik ind til politiet og anmeldte ham, ville jeg miste min familie, mine venner og alt, jeg nogensinde havde haft. Og måtte begynde forfra med et liv på nul. Jeg havde ikke turdet anmelde ham tidligere, for
jeg havde ikke villet forstyrre noget. Men nu så jeg ingen anden udvej, enten dør livet rundt om mig, eller også dør jeg. Og jeg ville ikke dø.”

 

+ Læs mere