Diamantblikket

Af Kate Quinn

Udgivelsesdato: 30-08-2022

Gribende roman om den stille bogorm fra Kiev, der blev historiens mest dødbringende kvindelige snigskytte.

DIAMANTBLIKKET bygger på en sand historie om en mor, der blev soldat, og om en kvinde, der fandt sin plads i verden og ændrede historiens gang for altid.

Da Hitler invaderer Sovjetunionen, bliver Milas liv vendt op og ned. Hun tager kampen op og forvandles fra flittig historiestuderende til livsfarlig snigskytte. 309 drab senere er Mila blevet en nationalhelt og må se sig sendt til Amerika på charmetur som det gode eksempel. Mila har svært ved at tilpasse sig den funklende verden, hun møder i Washington D.C., og hun føler sig isoleret og ensom, indtil et uventet venskab med førstedamen Eleanor Roosevelt tænder et lys i mørket.

KATE QUINN er en amerikansk forfatter, der har skrevet en lang række historiske romaner. I 2018 udgav hun bestselleren Kodenavn Alice baseret på en sand historie om kvindelige spioner under Første Verdenskrig, som også var hendes første roman på dansk. I 2019 fulgte Jægerinden om de legendariske Night Witches, og i 2021 udkom Rosenkoden med afsæt i legenden om kodebryderne fra Bletchley Park under Anden Verdenskrig.

 

”Kate Quinns evne til at kombinere fakta med fiktion er formidabel.” SØNDAG

+ Læs mere