Den engelske spion

Af Daniel Silva

Udgivelsesdato: 15-03-2017

Målet er kongeligt. Motivet er hævn.
Udstrakt topløs på dækket, med en drink i hånden, ligger den mest berømte kvinde i verden og soler sin perfekte hud. På dækket under hende bliver der tilberedt snacks med tun og agurk – af manden, som vil dræbe hende.


Kvinden er et ikonisk medlem af den britiske kongefamilie, elsket for sin skønhed og sit velgørende arbejde, hadet af sin eksmand og hans mor, dronningen af England. Da en bombe eksploderer på kvindens yacht, vender politiet sig mod en bestemt mand, for at finde hendes morder: den legendariske spion Gabriel Allon.
Gabriels mål er Eamon Quinn, en bombemager og lejesoldat, der sælger sine tjenester til den højestbydende. Quinn er svær at fange, han er en skygge, et spøgelse – men Gabriel er heldigvis ikke alene i jagten. Ved sin side har han lejemorderen Christopher Keller, en tidligere britisk kommandosoldat, der kender Quinns morderiske håndværk alt for godt.

Den engelske spion bevæger sig hurtigt mellem den glamourøse ø Saint-Barthélemy, Belfasts snuskede gyder og et sommerhus ved Cornwalls klipper. Fyldt med overraskende drejninger holder bogen læserne tryllebundet lige fra den første scene, til den nervepirrende slutning. Endnu engang viser Daniel Silva overlegent, hvorfor han anses for en af sin generations bedste thrillerforfattere.
 

+ Læs mere